Επικαιρότητα

Ενισχύεται ο τουρισμός των Τζουμέρκων

Off

Η βελτίωση των παρεχόμενων διευκολύνσεων στους επισκέπτες και η αξιοποίηση των περιοχών μέσω της τουριστικής δραστηριότητας είναι ο στόχος που καλείται να πετύχει η προγραμματική σύμβαση μελέτης – κατασκευής ενός έργου, που υπογράφηκε από τον πρώην πλέον αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και τον δήμο Β. Τζουμέρκων.

Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, έχοντας προηγηθεί όμως μία… ελληνική γραφειοκρατική περιπέτεια, αφού ο φάκελος είχε «χαθεί» για δύο περίπου χρόνια στους διαδρόμους του υπουργείου.

Η σύμβαση προβλέπει την ανάδειξη φυσιολατρικών διαδρομών σε δάση και δασικές εκτάσεις κοντά στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο ποταμό και τους παραποτάμους τους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές το αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση των μελετών, οι οποίες πάντως έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά και η κατασκευή νέων φυσιολατρικών διαδρομών αλλά και θέσεων θέασης και αναψυχής με παρεμβάσεις επιτρεπόμενες από το Π.Δ του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου.-

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ